بیلت فولاد یکی از فرآورده های تهیه شده از فولاد است که کاربردهای فراوانی به خصوص در امور ساختمان سازی دارد. از مجتمع های فعال در این زمینه شرکت فروش بیلت فولاد خراسان است که رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است. این شرکت با داشتن یک تیم قوی، توانسته سهم به سزایی در تولیدات داخل و خارج از کشور داشته باشد.
فرآیند تولید بیلت از فرآوردههای میانی نورد
فرآیند تولید بیلت فولاد به دو روش انجام می شود که تقریبا در هر دو روش، اصولی یکسان صورت می گیرد:
- تولید بیلت به روش کوره بلند
- تولید بیلت به روش کوره الکتریکی
ابتدا سنگ آهن استخراج شده از معادن، وارد محیط کارخانه می شود. حال این سنگ آهن داخل کوره بلند ( یا کوره الکتریکی ) ریخته شده و حرارت داده می شود. سپس با اضافه نمودن کک و آهک، آهن خالص به دست می آید. حال نوبت به تولید فولاد از آهن استخراج شده است. در این روش آهن ناب به دست آمده از مراحل قبل، داخل دستگاهی به نام کانورتر ریخته شده و از آن فولاد تهیه می شود.
اما در این مرحله فولاد خالص به دست نمی آید. بلکه دارای ناخالصی کربن است. بنابراین این ناخالصی تنها از یک روش قابل جدا شدن است و آن، اکسیژن رسانی است. به کمک این فرآیند، هم اکنون فولاد خالص تولید می شود. حال در این مرحله باید فولاد مذاب شده داخل قالب های مخصوص بیلت ریخته شود. در این فاز، مواد فولادی وارد بخش ریخته گری شده و به کمک دستگاه درون قالب های مخصوص ریخته می شود.
سپس با ریختن آب سرد بر روی مواد مذاب، فولاد جامد به دست می آید. در نهایت هم شمش های آماده شده از فولاد، به طول های موردنظر برش داده می شود و به منظور عرضه به بازار وارد بخش حمل و نقل کارخانه می شود. آنچه بیان شد خلاصه ای از فرآیند تولید بیلت فولاد بود. اگر با دقت این قسمت را مطالعه کرده باشید خواهید فهمید که هر دو روش تهیه بیلت فولاد یکسان است. تنها تفاوت، کوره مورد استفاده برای مذاب کردن آهن است که در روش کوره بلند به کمک حرارت صورت می پذیرد و در روش دوم به کمک کوره الکتریکی که توسط جریان برق انجام می شود.
بیلت فولاد چه مشخصاتی دارد؟
محصولات فولادی آن چنان به هم شبیه هستند که تنها متخصصین در این زمینه می توانند تفاوت آن ها را بیان کنند. در زیر مشخصات بیلت فولاد با سایر هم نوعان خود مقایسه شده است تا شما خوانندگان گرامی متوجه این تمایزها بشوید:
- شمش فولاد: اصلی ترین محصول به دست آمده از فولاد، شمش نام دارد که سطحی ذوزنقه ای دارد. نهایت طول این شمش ها 2 متر است. شمش فولاد به لحاظ سایز مناسب، به راحتی قابل حمل است.
- بیلت فولاد: یکی از فرآورده های زیر مجموعه از شمش فولاد است که سطح مقطعی گرد یا مربعی به قطر 15 سانتی متر دارد. این محصول طولی بلندتر از شمش دارد. نهایت طول تولید شده در این محصول، 230 سانتی متر می باشد.
- بلوم: این محصول همان بیلت فولاد است که قطری بیش از 15 سانتی متر دارد.
- اسلب: اسلب هم یکی از زیر مجموعه های بیلت فولاد می باشد که به جای سطح مقطع مربعی، دارای سطح مقطع مستطیل شکل است که ارتفاع 12.5 سانتی متر، عرض 23 و طولی بیش از 12 متر دارد.
اگر نگاهی به مشخصات این محصولات فولادی بیندازیم، از بالا به پایین در سایز بزرگتر تولید می شوند و هر کدام شان جایگاه خاصی در نیاز بازار دارند.
از بیلت فولاد چه استفاده هایی میشود؟
اصلی ترین کاربرد بیلت فولاد را می توان ایمن کردن ساختمان دانست . بسیاری از مناطق ایران به سبب قرارگیری در خط زلزله و یا نداشتن خاک مناسب، دچار مشکلاتی هستند که تنها با به کارگیری مصالح مستحکم و مقاوم، می توان در این محل ها ساختمان سازی کرد. بیلت فولاد به عنوان یکی از اصلی ترین مواد ساختمانی می تواند چهارچوبی با مقاومت کامل ایجاد نماید.
انواع میلگرد، نبشی، لوله های فولادی و… از همین بیلت فولاد به دست می آیند. علاوه بر ساختمان های خصوصی، می توان از بیلت فولاد در ساختمان های عمومی همچون بیمارستانها، مراکز درمانی، اداره جات، بانک ها، فروشگاه ها، بازارهای خرید و… استفاده نمود. به جهت پر رفت و آمد بودن این اماکن، مقاوم نبودن آنها می تواند خسارات جانی و مالی فراوانی را بر جای گذارد که خیلی از آنها قابل جبران نیست.
همچنین بسیاری از کارخانه جات همچون کارخانه جات خودرو سازی، کارخانه جات تولید میخ و پیچ، کارخانه جات لوازم خانگی و… از بیلت فولاد در تولیدات خود استفاده می نمایند. چنانچه بخواهیم تک به تک در مورد کاربردهای بیلت فولاد و تمام محصولات فولادی صحبت نماییم، یک لیست بالا بلندی را می توان فهرست نمود که نبود آن می تواند مشکلات جدی در کشور ایجاد نماید.
تفاوت بیلت با اسلب در چیست؟
اگر به شکل بیلت فولاد و اسلب نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که جنس یکسان اما سایز متفاوت دارند. بنابراین کاربردشان هم کمی با هم متفاوت می باشد. پس اصلی ترین فرق این دو با هم، در قالبی است که در آن ریخته می شوند. قالب بیلت فولاد سطح مقطعی مربعی شکل دارد که قطر آن 15 سانتی متر است. در صورتی که اسلب سطح مقطعی مستطیل شکل دارد که ارتفاع 12.5 سانتی متر و عرض 23 سانتی متری دارد.
علاوه این دو محصول فولادی از نظر طول هم تفاوت هایی با هم دارند. اسلب طولی بیش از 12 متر دارد در حالی که بیلت فولاد نهایت طولی که از آن تولید می شود، 230 سانتی متر است. معمولا از اسلب برای تولید ورقها و صفحه های فولادی استفاده می شود. ولی از بیلت فولاد بیشتر برای تولید انواع میلگرد، لوله و نبشی استفاده می شود.
خرید مستقیم بیلت فولاد خراسان
اگر به دنبال خرید بیلت فولاد هستید، یکی از مراکز خرید مستقیم در این زمینه، کارخانه بیلت فولاد خراسان است که بیش از 30 سال به سرپرستی مرحوم حسین احمدی سلیمانی چرخانده شده است. از حق نگذریم تیم قوی مجتمع فولاد خراسان توانست با کیفیت ترین محصولات را وارد چرخه بازار نماید. تمامی کسانی که چه در داخل و چه در خارج از کشور از محصولات این کارخانه (همچون بیلت فولاد، نبشی و ناودانی، تسمه فولاد، آهن اسفنجی، میلگرد ساده بریکت و… ) خریداری نموده اند، کاملا راضی بوده اند و به دفعات خریدشان را تکرار کرده اند.
در این پروسه، تمامی محصولات فولادی پس از آماده سازی وارد واحد انبار می شوند تا توسط تیم حمل و نقل کارخانه به جاهای مختلف کشور فرستاده شوند. علاوه، درصدی از تولیدات که قرار است به خارج از کشور صادر شوند، با طی کردن مراحل امور گمرکی، آماده ارسال شده و برای کشورهای همسایه و سایر کشورهای تقاضا کننده فرستاده می شود.
چنانچه جز گروه های هدفی هستید که نیاز به تامین محصولات فولادی دارید، می توانید مستقیما به کارخانه مراجعه و نسبت به خرید اقدام نمایید. همچنین می توانید مستقیما از طریق سایت فروش، خرید خود را انجام دهید. بدین منظور تنها کافی است وارد بخش فروشگاه سایت شوید. به دقت محصولات را مورد بررسی قرار دهید و سپس آنچه مورد نیازتان است را ثبت سفارش کنید.
با پرداخت الکترونیکی سفارشات خود و پایان دادن به مراحل خرید، تیم پشتیبانی حمل و نقل کارخانه آماده ارسال سفارشات شما خواهد شد. بسته به فاصله مکانی بین مبدا و مقصد، چند روز زمان خواهد برد تا سفارشات شما توسط ماشین های سنگین به دست تان برسد. مطمئنا باکیفیت ترین محصولات فولادی به دست تان خواهد رسید که می توانید جهت هدف تان از آن ها استفاده کنید.
مراکز پخش بیلت فولاد خراسان
علاوه بر خرید مستقیم از کارخانه بیلت فولاد خراسان، نمایندگان فروش هم در سراسر کشور جهت خدمت رسانی به مشتریان آماده هستند. در واقع این نمایندگان، مراکز پخش بیلت فولاد هستند که به طور کامل زیر نظر کارخانه فولاد خراسان فعالیت دارند. و تمامی محصولات اعم از انواع میلگرد، نبشی و… را به فروش می رسانند. خدا را شکر هر سال تولیدات بیشتری نسبت به سال قبل در این مجتمع صورت می گیرد.
علاوه، صادرات انواع محصولات فولادی سال به سال در حال گسترش است. كشورهای عراق، افغانستان، تركمنستان و پاكستان عمان، امارات و تركیه بیشترین تقاضا کنندگان محصولات از مجتمع فولاد خراسان هستند. چیزی که باعث شده روز به روز بر اعتماد سایر کشورهای جهان بر تولیدات فولادی کشورمان بیفزاید، کیفیت بالا و درجه یک بودن محصولات است. همچنین در داخل کشور خودمان هم می توان حس رضایت سایر ارگان های وابسته به خرید محصولات فولادی را دید.
اگرچه در حال حاضر، نقش موثری در صادرات فولاد برای کل جهان داریم، اما امیدواریم روزی رسد که قطب اصلی محصولات فولادی در دنیا شویم و همگان را وابسته به خود کنیم و بتوانیم هر چه بیشتر در افزایش رونق اقتصادی کشورمان به خصوص در زمینه محصولات غیر نفتی باشیم. به امید آن روز، دست به دست هم می دهیم و کشوری آباد را می سازیم.
بررسی قیمت بیلت فولاد در خراسان
به طور کلی می توان گفت عوامل متعددی در قیمت بیلت فولاد تاثیرگذار هستند که باعث می شوند قیمت نهایی برای فروش دچار نوسان شود. در زیر به برخی از مهمترین عوامل، اشاره شده است:
- ارزش پول ملی: متاسفانه هر سال نسبت به سال قبل تر، شاهد کاهش ارزش پولی کشورمان هستیم که توانسته اختلالاتی را در زمینه صادرات انواع محصولات به بار آورد. این یعنی عدم پیشرفت اقتصادی در کشور که باید توسط مسئولان زیر ربط حل شود. بنابراین اولین مسئله ای که می تواند در قیمت نهایی بیلت فولاد تاثیرگذار باشد، ارزش پولی کشور خودمان است.
- جو روانی قیمت دلار: کشوری که ارزش پولی درستی نداشته باشد، متاسفانه درگیر نوسان قیمت دلار می شود. و همین کاهش ها یا افزایش ها در قیمت دلار، می تواند بر روی قیمت نهایی محصولات صادراتی تاثیرگذار باشد.
- قیمت جهانی فولاد: چه بخواهیم چه نخواهیم، علاوه بر کشور ما، سایر کشورهای دیگر جهان هم هستند که تولید محصولات فولادی دارند. برای هر کدام از آنها هم یک قیمت جهانی در نظر گرفته می شود. و همین امر باعث می شود قیمت نهایی فولاد دچار نوسان شود.
- میزان عرضه و تقاضا: عدم تناسب بین عرضه و تقاضا باعث افزایش یا کاهش قیمت محصولات فولادی می شود. زمانی که تقاضا از حد استاندارد بالا رود، شاهد افزایش قیمت آن خواهیم بود که متاسفانه امری غیر قابل اجتناب است.
- برند شرکت: معمولا برندهای مطرح در دنیا خود را صاحب نظر در تعیین قیمت نهایی می دانند. و به نوعی هم حق دارند، چرا که با کیفیت ترین محصولات را جهت نیاز وارد بازار کرده اند. اما در بین آنها هستند از خدا بی خبرانی که به صورت کاملا غیر اصولی و برای سود خودشان، قیمت های نامتعارفی را بیان می کنند و همین امر باعث می شود نرخ واقعی محصول درست قیمت گذاری نشود و شاهد افزایش قیمت کاذب محصولات باشیم.
- فصول سرد سال: از جمله دلایلی که شاهد افزایش یا کاهش قیمت محصولات فولادی می شود، بازه زمانی سال است. با سرد شدن هوا، تمایل افراد برای ساخت آلونکی برای خود افزایش می یابد و همین امر باعث تقاضای زیاد فولاد در کشور می شود و به طبع شاهد افزایش قیمت آن خواهیم بود.
- بلایای طبیعی: بلایای طبیعی یا به نوعی می توان گفت بلای خانمان سوز از جمله عوامل مهم در قیمت محصولات فولادی است. متاسفانه با بروز این نوع بلایا، خیلی ها بی خانمان می شوند و تقاضا برای ساخت خانه بالا می رود. همین امر سبب افزایش قیمت فولاد می شود.
- نوسان قیمت در سایر مواد به کار رفته در تولید فولاد: اگر نگاهی به روند تولید محصولات فولادی بزنیم، خواهیم دید که علاوه بر سنگ آهن که به طور طبیعی و به وفور در کشورمان یافت می شود، نیاز به مواد دیگری(همچون کک و آهک) هم داریم که بتوانیم از آن فولاد خالص تولید نماییم. بسیاری از این مواد در کشور موجود نیستند و نیاز به واردات آن داریم. نوسان قیمت ارز، نوسان قیمت مواد وارداتی را هم به دنبال خواهد داشت که در نهایت بر قیمت نهایی فولاد تهیه شده، تاثیرگذار است.
متاسفانه خیلی از مواردی که در رابطه با قیمت نهایی محصولات فولادی بررسی شد، موارد غیر قابل اجتناب هستند. اما بحثی که می توان در این زمینه نمود، اوضاع نابسامان اقتصادی کشور خودمان هم هست که آتش آن را داغتر کرده است. البته با حل آن می توان قیمت های معقول تری از سایر محصولات را رقم زد. امیدواریم مسئولان کشوری در این زمینه، تدابیری هوشمندانه و اصولی بیاندیشند تا روز به روز کشوری پر قدرت تر و با صلابت بیشتر داشته باشیم و در رتبه های اول جهانی قرار بگیریم.